Чорновіл розповів, що станеться після того, як з Ляшка знімуть недоторканість
19.09.2018 11:22

З Ляшка у ВР всі дуже радісно знімуть недоторканість, ніякого дозволу на його затримання і арешту не буде. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів український політичний діяч, аналітик Тарас Чорновіл.

Коментуючи інформацію про те, що САП і НАБУ готують подання про зняття недоторканності з лідера депутатської фракції Радикальної партії у Верховній Раді Олега Ляшка, наш співрозмовник зазначає наступне: «Чомусь питання стосовно Ляшка виникає тільки зараз, але існує стільки історій з його збагаченням, з його готівкою, з цими виграшами в лотерею - це вже крутиться бог знає скільки, у всіх вже «притча во язи цех», і всі вже про це проговорили тільки що могли… Але реально справа в тому, що законодавство у нас і далі недосконале, і вже не в частині антикорупційної діяльності і не в частині виявлення й встановлення незаконних доходів, а в тій частині, яка передбачає регламентацію певних типів засобів діяльності, здобуття збагачення тощо».

«Що я маю на увазі? Ті ж самі виграші, якими зараз спекулює Ляшко. Ну, ми всі розуміємо, що не було там ніяких виграшів, тим більше кілька разів поспіль. Ну, не буває так. Це найкращий спосіб на сьогоднішній день в умовах українського законодавства продемонструвати ті доходи, відмити вірніше, легалізувати незаконні доходи, які до того були приховані», - додає експерт.

На думку політолога, розглядання «справи Ляшка» затягували як тільки могли, тому що розуміли, що буде дуже багато бруду та смороду, а довести щось в суді практично неможливо.

«І тому ця справа врешті решт виплила тільки зараз, коли механізм слідства дійшов до тієї межі, коли щось треба далі робити, інакше із середовища так званих антикорупціонерів почнеться неабиякий шум. Я думаю, що з Ляшка у ВР всі дуже радісно знімуть недоторканість, ніякого дозволу на його затримання і арешту не буде, навіть подання не буде. І це все до кінця цього скликання буде крутитися довго і нудно», - додає Чорновіл.