Журналіст Реведжук: Григорій Суркіс фінансує російський кібер-тероризм
25.09.2018 12:55

Екс-голова ФФУ Григорій Суркіс фінансує банду кібер-терористів, серед яких є злочинці з російським громадянством. Про це на своїй сторінці у Facebook написав відомий журналіст розслідувач Роман Реведжук.

Реведжук посилається на близьку до Суркіса журналістку Ярославу Кобу, яка стверджує, що Суркіс зламує електронні скриньки та сторінки у соціальних мережах всіх тих, хто йому не подобається.

"Негласно всім було відомо, що Григорій і афельовані з ним структури утримують групу хакерів, котра складається з громадян Росії, Туреччини та України для роботи в інтернеті. Ддос-атаки, зламування поштових серверів і соціальних мереж, зачистка інформаційних ресурсів. Знали, але ні Суркіс, ні його оточення це ніколи не підтверджували. Та журналістка Коба, яку неодноразово бачили у готелі в Монако (саме в цьому готелі орендує апартаменти Григорій Суркіс) проговорилася про те, що її "друг Гриша" утримує банду кібер-терористів. За інформацією від моїх інсайдерів, кілька злочинців з цієї банди (а хакери - це злочинці) з російським громадянством", - написав Реведжук.

"Ці самі люди російські кібер-терористи, взяли на себе відповідальність за злом сторінки українського журналіста Володимира Манько та поширення фейкової інформації, щодо іншого журналіста Володимир Горковенко", - додав журналіст.

В даний момент подано кілька заяв в МВС і прокуратуру, працює кібер-поліція. Крім цього, журналіст підготував запити в СБУ і Генеральну прокуратуру з вимогою перевірити причетність Григорія Суркіса до фінансування міжнародного і зокрема російського кібер-тероризму.

Нагадаємо, раніше журналісти поширили інформацію, що саме Суркіс стоїть за провокаціями проти нинішнього голови Федерації футболу України (ФФУ) Андрія Павелка.