Луценко: Деякі канали в Україні є відверто російськими, і з ними варто було б розбиратися
09.11.2018 12:34

Телебачення в Україні більш важливе медіа, ніж радіо, а деякі канали є відверто російськими. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів народный депутат фракции «Батькивщина», активист Евромайдана, боец батальона «Азов» Ігор Луценко.

Коментуючи інформацію про те, що в Україні розпочато фінальний етап запровадження квот на україномовні пісні та програми на радіо, наш співрозмовник зазначає наступне: «Ми дійсно побачили радикальне зростання кількості україномовного контенту, принаймні на радіо точно, хоча на телебаченні не дуже. Насправді телебачення у нас більш важливе медіа, ніж радіо, а деякі канали є відверто російськими, і з ними варто було б розбиратися і приводити їх до норм, власне яких вимагає суспільство».

За словами експерта, сучасна молодь на 95% вважає себе українцями, і десь половина з них вважає українську мову рідною, що використовується у родинному колі.

«Якщо говорити про майбутнє, яке ми вимірюємо, спостерігаючи за молоддю, то тут все не так погано. Але все одно залишається величезна кількість проблем з саме обслуговуванням. На жаль, для бізнесу не є на сьогодні стандартом обслуговувати державною мовою. Друге — якщо подивимось на Хрещатику, то мода на іноземні вивіски, на жаль, не припинилася. Українських вивісок на Хрещатику, на жаль, дуже мало», - додає Луценко.