Луканов про події навколо Андріївської церкви: Ані Московський патріархат, ані РПЦ не відмовляться від спроб розхитати ситуацію
16.11.2018 13:08

Українську православну церкву буде створено, і ніякі провокації й спроби з боку РПЦ цьому не завадять. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів медіа-експерт Юрій Луканов.

«Згідно з рішенням Константинополя, Московський патріархат не існує в Україні, існує Російська православна церква. Я думаю, що після того, як Україні буде надано Томос, а це питання, мабуть, вже найближчих тижнів, боротьба завершується, Московський патріархат, а він вже практично не Московський патріархат, а РПЦ, якась частина ієрархів і громад перейде до об'єднаної Української православної церкви, а якась частка буде залишатися як Російська православна церква, але я думаю, що вона буде зменшуватися в десятки разів кількісно», - прогнозує експерт.

Крім того, додає Луканов, останні події навколо Андріївської церкви демонструє, що ані Московський патріархат, ані Російська православна церква не відмовляться від того, щоб розхитати тут ситуацію.

«З їхнього боку буде супротив, звичайно, але ви розумієте, це буде схоже на якісь дитячі іграшки. На жаль, це може набути драматичних форм, але поки що я бачу, що українці достатньо спокійно реагують і не піддаються на провокації. Здоровим глуздом українців і ієрархів церковних та просто вірних Українську православну церкву буде створено, і ніякі провокації й спроби з боку РПЦ цьому не завадять», - впевнений співрозмовник видання.