Політолог Палій розповів, чому не варто боятися свинини з-за кордону
23.11.2018 15:31

Українські селяни відмовляються від важкої праці та не бажають займатися розведенням свиней. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів політолог, історик і публіцист Олександр Палій.

Коментуючи інформацію про те, що Україна суттєво збільшила імпорт свинини, побивши минулорічні рекорди, наш співрозмовник зазначає наступне: «У нас зараз розбудовуються великі ферми. Я думаю, це пов'язано з тим, що, можливо, багато людей свої дрібні господарства не так використовують, тому що раніше це було масово. Великої проблеми тут немає».

«У нас раніше у селах через одного мали по кілька свиней. Для себе вирощувати сенсу немає, тому що багато роботи, а на продаж - є конкуренція з боку великих свинокомплексів. І просто люди не хочуть з ранку до вечора щось носити тим свиням, займаються більше систематичною роботою, не пов'язаною з важкою працею. Тому ми бачили, що останнім часом росли великі свинокомплекси, але видно, що вони ще повністю ринок не закрили. Вони не змогли компенсувати те, що наші люди в селах відходять від такої важкої праці», - додає експерт.