Політолог Бала розповів, від кого насправді залежить доля Української православної церкви
30.11.2018 12:22

Є надія, що ситуація з наданням автокефалії Українській православній церкві вирішиться до Нового року. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів політолог, голова Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

Коментуючи інформацію про те, що архієрейський синод Вселенського патріархату прийняв текст Томосу про надання автокефалії Українській православній церкві, наш співрозмовник зазначає наступне: «Почнемо з того, що це не залежить від президента України чи ВР. Сподіванням громадян є рішення Синоду Вселенського патріархату, і згідно цього рішення, все це буде відбуватися. За великим рахунком, вже є текст, який було узгоджено і прийнято, є статут цієї нової помісної церкви. І все це відбудеться тільки після того, я маю на увазі формалізацію, коли обереться на архієрейському соборі голова цієї помісної церкви».

За словами аналітика, все рухається згідно правил, які створювалися сторіччями.

«Все залежить саме від рішення Вселенського патріархату. Я особисто сподіваюсь, що все це завершиться до Нового року», - додає співрозмовник видання.