Битва за Картамиш: селяни вимагають зупинити рейдерство й самоуправство в діях харківських СБУ і прокуратури
03.12.2018 14:09

Дивну шахрайську схему захоплення землі використали рейдери у с. Картамиш на Харківщині, фактично «звинувативши» пайовиків у тому, що вони самі в себе викрали врожай. До того ж незрозуміло, чому цією справою займається Служба безпеки України. Здавалося б, у цієї структури мало би бути чимало роботи у прикордонному регіоні попри аграрні війни, але ні. Аби не губитися у здогадках, журналісти «СтопКору» вирушили за відповіддю до прокуратури, повідомляє Вибір.

І ось що почули у відповідь: «Кримінальне провадження вказане було зареєстроване органами Національної поліції, в подальшому зв’язку з його неефективним розслідуванням було прийнято рішення керівництвом прокуратури області про його передачу до слідчого відділку в управління Служби безпеки України», – повідомив начальник відділу наглядів за додержанням законів органами СБУ та державної прикордонної служби України прокуратури Харківської області Павло Боровецький.

Стомлені від постійних залякувань та погроз з боку рейдерів селяни вийшли з пікетом під держустанови Харкова. Мітингувальники просять зупинити рейдерство й самоуправство в діях обласних органів влади та правоохоронців зі Служби Безпеки України і прокуратури, які, за словами пайовиків, і здійснюють тиск на фермерські господарства.

До справи долучилася і Асоціація протидії агрорейдерству, що майже щодня отримує скарги на подібні випадки, бо саме восени, коли відбуваються жнива, фермери та агропідприємства страждають від рейдерів.

Юристи також направили запити до Генеральної прокуратури України, Служби безпеки України та до військового прокурора Анатолія Матіоса, для того, щоб відповідні структури розібралися в ситуації, що наразі склалася в Харківській області, а також звернули увагу на те, що під час запровадження військового стану на прикордонних територіях, правоохоронці та спеціальні служби країни повинні займатися своїми прямими обов’язками, але аж ніяк не блокуванням збору врожаю.

Стежте за розвитком ситуації: