Кокотюха: Росія застигла у СРСР і здатна «креативити» лише про розп'ятих хлопчиків
06.12.2018 12:10

Росія не є креативною державою і купує любов за гроші. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новини України – From-UA розповів письменник Андрій Кокотюха.

Коментуючи інформацію про те, що нещодавно автори хіта-мільйонника «Плакала», молода українська група KAZKA опинилася в списку російського шоу «Пісня року», наш співрозмовник зазначає наступне: «Дописи про KAZKA не могли виникнути на рівному місці. Я підозрюю, що намірі такі у колективу були, але коли це поширилося через соцмережі, вони негайно це спростували. Отже навіть якщо й були наміри поїхати на гастролі «за поребрік», вони їх скасували, тому що об Росію можна замаратися, це репутаційні втрати для колективу, який тільки що почав з’являтися в інформаційному просторі, причому на рівному місці, з нуля. Вони розуміють, на відміну від Ані Лорак, Світлани Лободи, Таїсії Повалій і Андрія Данілка, що Росія - це токсично і об Росію можна замаратися».

Але за великим рахунком, додає експерт, «єдине, що приваблює українських артистів «за поребріком» - це бабло, причому не гроші, а саме бабло».

«Так само це стосується всіх зірок, не лише українських, а й європейських і американських. Стивену Сигалу до дупи и Росія, и «руський мир», и Путин, але очевидно, що йому заплатили, і він полюбив Путіна. Так же само, як за гроші полюбив його і Депардьє. Росія купує любов за гроші, більше нічого вона не може запропонувати, тому що ця держава застигла у СРСР і перестала бути креативною. Якщо вони створюють фейки про розп'ятих хлопчиків, це не означає, що вони креативна держава», - каже пиьсменник.