Капранов про російську сцену: Навіть Пугачова колись казала, що без українських голосів їхня естрада здохне
06.12.2018 12:34

Росія постійно потребує інтелектуального і музичного живлення: вона і в старі часи живилася здебільшого голосами з України. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український письменник Дмитро Капранов.

Коментуючи інформацію про те, що нещодавно автори хіта-мільйонника «Плакала», молода українська група KAZKA опинилася в списку російського шоу «Пісня року», наш співрозмовник зазначає наступне: «Почнемо з того, що KAZKA стала об'єктом атаки, це однозначно. Якщо вони не збиралися виступати у РФ, то хто і навіщо розповсюджував цю інформацію, і чому ми на неї так легко ведемося і вона стає інформаційним приводом для обговорення?».

«Давайте, говорячи про виступи українських зірок у РФ, абстрагуємося від KAZKA, а поговоримо про всяких лободєй, повалєй, сердючек і прочих. По-перше, це великий ринок, по-друге, «там все по-русски разговаривают и всех можно понять», - каже письменник.

Також, за словами Капранова, Росія постійно потребує інтелектуального і музичного «живлення».

«Ми в Росії прожили дуже довго, і ми знаємо, що вони не вміють співати. От у нас люди збираються за столом і так чи інакше автоматично починають співати, ще й на 2-3 голоси, а вони навіть у ноти попасти не можуть, це страшне. Їм не дано. Навіть Пугачова колись казала, що якщо не буде находження українських голосів, їхня естрада здохне. РФ і в старі часи живилася здебільшого голосами з України. І тому Росія постійно потребує і інтелектуального, і музичного живлення. Це імперія. Вона, як пилосос, давно працює і без цього вже не може. І виховані в радянській парадигмі на це ведуться. І це правильно: пилосос висмоктує пил з нашого простору, ми залишилися молоді і красиві», - каже співрозмовник видання.