Петриченко: Люди сподіваються, що цей Майдан був не випадковим, і нові лідери виведуть державу з колапсу
12.12.2018 12:10

Українська держава є незалежною всього 27 років, а для країни це зовсім дитячий вік. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів голова Громадської палати України, генеральний секретар Національної конфедерації профспілок Петро Петриченко.

За словами співрозмовника видання, незважаючи на те, що «влада знущається над людьми - зареформовує медициною, комунальними платежами, військовими справами, дерибанить майно і все інше - українці все ж оптимістично налаштовані на майбутнє».

«Люди сподіваються, що Майдан 2014 року був не випадковим, і люди у свідомості змінилися дуже ефективно. З оптимізмом люди дивляться у 2019 рік, вони вбачають зміни на краще. Як би там не було, вони вбачають нових лідерів, які рано чи пізно виведуть державу з цього колапсу», - зазначає експерт.

«Відверто кажучи, я й сам з оптимізмом дивлюся у майбутнє, тому що у мене є свої вподобання, як і у інших людей. І все-такі віриться, що все, що робилось і робиться сьогодні, воно не може бути просто так. Загинуло багато людей, і це найкращі люди. І все це відбивається у свідомості людей», - додає Петриченко.

За словами співрозмовника видання, люди бачать, що Україна у цілому рухається у правильному напрямку.

«Інша справа, що форми і методи реалізації нашого права на гідне життя інші і не відповідають нашим сподіванням, але все ж таки позитивність у більшості перемагає, адже правова соціальна держава формується. Важко, але так», - резюмує експерт.