«Повернення» Насірова: Чемерис розповів, хто і за що насправді змагається
12.12.2018 12:58

Ще не факт, що Насіров зможе фізично повернутися на своє робоче місце. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів правозахисник, член правління Української Гельсінської Спілки Володимир Чемерис.

Коментуючи новину про те, що Романа Насирова поновили на посаді голови Державної фіскальної служби України, наш співрозмовник зазначає наступне: «Я думаю, що треба уточняти дуже багато моментів. По-перше, рішення Київського окружного адмінсуду щодо відновлення Насірова на посаді, воно не стосується звинувачень, які йому були висунуто НАБУ. Тобто суд ухвалював рішення не про те, чи винен, чи не винен Насіров у звинуваченнях щодо корупції, а приймав рішення щодо того, що Кабінет міністрів України не дотримався всіх необхідних законних процедур під час звільнення Насірова з посади начальника ДФСУ. Тобто суд не виправдав Насірова, а повернув його на посаду в зв'язку з тим, що Кабмін порушив процедуру під час його звільнення».

На думку правозахисника, навіть коли Апеляційний суд підтвердить рішення Київського окружного адмінсуду, не факт, що Насіров зможе фізично повернутися на своє робоче місце.

«Ми вже мали такі приклади. Наприклад, коли начальник державного комітету з надзвичайних ситуацій там само був поновлений судом на своїй посаді, але він так і не зміг фізично повернутися на своє місце», - нагадує експерт.

«В даній ситуації, як на мене, йдеться не про боротьбу з корупцією, а ведеться боротьба різних фінансово-політичних угруповань в українській владі за контроль над установами, які в свою чергу контролюють фінансові потоки. В даному випадку йде боротьба за державну фінансову службу між угрупованням навколо прем'єр-міністра і угрупованням навколо президента», - додає наш співрозмовник.