Письменник: На політичному фронті буде неспокійно. Дехто намагатиметься виграти за рахунок «невміняємой ватной публіки»
27.12.2018 12:58

У 2019 році українському суспільству треба визначатися - ми багаті чи ми бідні, і якщо ми хочемо бути багатими, то як. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український письменник Дмитро Капранов.

За словами нашого співрозмовника, 2019 рік для України буде шумним, бо будуть вибори, буде мобілізація суспільства для того, щоб протистояти неправильному вибору.

«Це буде перший, напевно, випадок в історії України - спроба скупити голоси виборців і підтасувати і навіть виграти за рахунок «невміняємой ватной публіки». Тому на політичному фронті все буде дуже тривожно, і все буде залежати від мудрості поводирів, все буде в руках власне властителів думок. Їхній голос буде дуже цінним, тому що ці вибори дуже багато коштують», - каже письменник.

За словами Капранова, Україні доведеться бути більш сміливою в боротьбі з Росією.

«Інакше міжнародне суспільство просто замориться від такого конфлікту без сюжету. Ми чуємо зараз, що будуть проходки по Азовському морю, тобто буде Україна смикати того дракона за вуса, щоб він не відчував спокою. Це просто доведеться робити для того, щоб не програти через пасивність світового суспільства», - пояснює експерт.

«Ну а на громадянському тлі, звичайно, крім політичного питання, у нас постійно актуальним є питання чи зростання, чи зубожіння. Сьогодні не зрозуміла абсолютно ситуація, тому що ВВП нібито росте в межах статистичної похибки, а невдоволеність власним майновим станом теж велика. Тож суспільству треба визначатися - ми багаті чи ми бідні, і якщо ми хочемо бути багатими, то як? І вимоги до економічної реформи, щоб вона все ж таки почалася, загостряться у період виборів і політичної активності», - зазначає наш співрозмовник.

Тобто, констатує Капранов, у 2019 році спостерігатиметься «війна і внутрішньо-політична, і зовнішня».

«Це абсолютно класичний випадок воєнного стану, який не оголошений, але який є станом душі кожного громадянина. Ну а вата буде тліти й воняти», - додає письменник.