Корчинський розповів, хто міг підпалити Лавру
15.01.2019 12:46

Використання попами МП Лаври руйнує цю пам'ятку. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів український політичний і громадський діяч, журналіст і телеведучий Дмитро Корчинський.

Коментуючи повідомлення про пожежу в будівлі монастирського комплексу Києво-Печерської лаври, наш співрозмовник зазначає наступне: «Лавра не горіла давно, від тих часів, коли більшовики підірвали Успенський собор золотоверхий. Це було ще в 1941 році, і відтоді не горіла лавра. Тобто у якесь випадкове запалення ми не віримо. Швидше всього, вона була підпалена саме московськими попами, тому що їм потрібні ексцеси і певні повідомлення в пресі. Ніхто ж у Москві не буде розбиратися із їхніх телеглядачів, яким чином вона загорілася».

На думку співрозмовника видання, влада навряд чи відреагує на цей випадок належним чином.

«На жаль, влада конкретно щодо Лаври була дуже пасивна, адже на території і за межами лаври багато незаконного будівництва - там побудовані котеджі, сауни, і все це зроблено без дозволів, без відповідної документації, без виконання умов пожежної безпеки. І влада ніяк не реагувала на це блюзнірство, хоча все це будується над печерами, і ясно, що таким чином пам'ятка руйнується, адже лавра - це не тільки релігійний об'єкт, але й культурний, один з найважливіших в Україні. Поза сумнівом, давно треба було поставити питання про те, що використання попами МП Лаври руйнує цю пам'ятку», - резюмував Дмитро Корчинський.