Корчинський: Велика частина світового співтовариства не вважає, що масове вбивство українців - це погано
28.01.2019 14:20

Україна зараз є однією з найвільніших країн світу. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів український політичний і громадський діяч, журналіст і телеведучий Дмитро Корчинський.

За словами нашого співрозмовника, світове співтовариство вже давно засудило вбивства євреїв та зробило всі можливі висновки стосовно Голокосту.

«Стосовно ж інших народів, наприклад, українців, ще велика частина світового співтовариства не вважає, що масове вбивство українців - це погано. І наша справа це довести, і вчитися цьому потрібно у євреїв, тобто євреї змогли наполягти на своєму після Другої світової війни, потрібно це зробити і нам», - каже експерт.

«Україна зараз є однією з найвільніших країн світу, вона значно більш вільна, ніж більшість країн Європи за рядом показників та за відсутністю репресивного законодавства, яке є в багатьох країнах ЄС. До того ж, Україна найбільш толерантна з європейських країн. У нас не було жодного значного міжнаціонального ексцесу, за виключенням переслідування українців на окупованих територіях. У нас в органах влади, в тому числі найвищого рівня, дуже багато представників національних меншин і є дуже небагато українців. Тому я думаю, що національні меншини можуть почуватися в Україні набагато комфортніше, ніж в багатьох інших країнах світу», - додає Корчинський.