Генпрокуратура Угорщини відкрила 370 справ проти українців, які фальшували заяви про угорське громадянство
11.02.2019 13:57

Станом на 28 січня 2019 року проти українців, які незаконним шляхом отримали громадянство Угорщини, було загалом відкрито 370 справ про розслідування, висунуті обвинувачення у 156 справах.

Про це повідомив Генеральний прокурор Угорщини Петер Полт у офіційній відповіді на запит лідерки фракції опозиційної партії "Демократична коаліція" (DK) Агнеш Вадаі, пише Mukachevo.net.

У цій відповіді також йдеться, що на даний час активно ведеться 60 розслідувань, 32 випадки знаходяться ще на початковій стадії. Загалом винесено судові рішення по 108 справах, і лише два з них ще не є остаточними.

"Здебільшого процедура була розпочата, коли виявлялося, що заявник отримав громадянство без знання угорської мови, а також коли іспит на знання мови здавала підставна особа", – зазначив Петер Полт.

Чи буде всіх виявлених порушників позбавлено громадянства Угорщини у прокуратурі не повідомили.

Нагадаємо, що раніше голова фракції опозиційної партії "Демократична коаліція" (DK) Агнеш Вадаі звернулася до Генпрокуратури Угорщини з проханням розслідувати справи проти українців, які отримали угорське громадянство шахрайським шляхом, а також оформили в Угорщині фальшиву прописку. Незадовго до парламентських виборів в Угорщині декілька політиків від "ДК" також повідомили, що у східній частині країни зареєстровано багато українців, яких нібито готують до фальсифікації результатів виборів.

Тоді лідер партії Ференц Дюрчань показав будинок біля угорського кордону, в якому нібито "прописано" понад 200 українців.

Також угорська опозиція вимагала перевірити всіх українців, які отримують пенсію в Угорщині.

Нагадаємо, що саме Дюрчань зі своєю партією ініціювали збір підписів за відміну угорських пенсій для українців.

Нині прокуратура Угорщини вимагає конфіскувати житло в українців, які незаконно отримували пенсію в сусідній країні.

До слова, згідно з офіційними даними угорської влади станом на лютий 2015 року угорське громадянство отримали 94 000 українців. Це остання офіційна цифра, яка була озвучена угорською владою на цю тему.