Хто приховується за маскою прихильника Зеленського, і про що ми дізнаємося 31 березня
14.02.2019 11:43

Український виборець примудряється часто голосувати за видуманих персонажів. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів український політичний діяч, аналітик Тарас Чорновіл.

На думку нашого співрозмовника, у тих людей, які ставлять під час соціологічних опитувань плюс Зеленському та готові за нього проголосувати, треба спитати, чим вони думають і як вони формулюють свій вибір.

«Очевидно, що соціологи цим питанням не задаються. І тому доведеться думати нам. Я і раніше говорив про несприйняття цими людьми всього політичного класу в Україні, про те, що вони не бачать для себе якоїсь альтернативи і не хочуть голосувати за нинішню владу. Всі ми пам'ятаємо фразу Азарова «да пошли вы». Ось тут щось подібне. Зеленський, крім всього іншого, - це ще й демонстрування такої вульгарності в гуморі, і середня кількість людей, які ставляться зверхнє і вороже до всього політичного класу, а не просто до влади чи опозиції, вона десь залишається приблизно на тому ж самому рівні», - каже експерт.

За словами аналітика, український виборець примудряється часто голосувати за видуманий персонаж: «Скільки в цьому середовищі, яке поставило плюс Зеленському, є тих, хто вважає саме Зеленського, нехай навіть вигаданого персонажа Голобородько, фігурою, за яку можна проголосувати? Скільки їх в цьому середовищі?»

За словами політолога, більшість з тих людей, які у соцопитуваннях підтримали Зеленського, на вибори не піде.

«Бо це ж треба продемонструвати свою активність, треба встати, вистояти черги, а черги будуть. Людина, яка демонструє не просто, що «я нікого не підтримую», а демонструє зневагу і неповагу до кандидатів, як правило, йти на вибори не буде. А от той, хто готовий підтримати вигаданий образ Голобородька з фільму, очевидно, що на вибори піде. Відокремити їх з середовища виборців на сьогоднішній день неможливо, тому ми маємо великий знак питання і «сіру зону». Тож, ми реально побачимо той відсоток, готовий проголосувати за збірний образ Зеленського і Голобородька, тільки 31 березня. До того, я думаю, буде зберігатися інтрига», - прогнозує Чорновіл.