Згадайте «Євробачення»: як не допустити «спостерігачів від РФ» на територію України
15.02.2019 09:33

Проросійські кандидати не мають жодних шансів виграти президентські вибори в Україні. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів політолог, голова Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

На думку співрозмовника видання, ми ні за яких умов не повинні допустити «спостерігачів від РФ» на територію України.

«Президент обіцяв, що він дасть наказ прикордонній службі, щоб росіян не тут було. Я сподіваюсь, що їх і не буде», - додає політолог.

«Я думаю, що напередодні виборів українській владі треба зробити офіційну заяву, можливо, це має зробити Міністерство закордонних справ, щоб якнайменше було розголосу, тобто вжити превентивних заходів. Ми всі пам'ятаємо, коли у нас було «Євробачення» і не допустили до участі представницю Росії за те, що вона їздила в анексований Крим, але нічого страшного не відбулося. Тому я не бачу якихось серйозних проблем, щоб Україна не допустила спостерігачів країни-агресора», - додає аналітик.

На думку експерта, так звані «проросійські кандидати» не мають жодних шансів виграти президентські вибори в Україні.

«Не можна говорити про зручного чи незручного кандидата, бо кожен кандидат, який перемагає, він змушений буде прислухатися до Верховної Ради, бо у нас парламентсько-президентська форма правління. І може статися ситуація, коли президенту парламент суттєво обмежить його можливості. Навряд чи в цієї ситуації можна говорити про розвертання на 180 градусів у зовнішній політиці України», - каже Віталій Бала.