Мирошниченко про побиття активіста: Аваков явно засидівся на своїй посаді
19.02.2019 10:56

Якщо до влади в Україні не прийдуть нові люди, ми станемо свідками посилення поліцейської держави і безпідставного застосування сили проти будь-яких інакомислячих. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український спортивний журналіст та політик, телеведучий, народний депутат України VII скликання (2012—2014) Ігор Мирошниченко.

За словами нашого співрозмовника, те, що поліція має право на застосування сили, ще не означає, що копи мають свавілля перевищувати свої повноваження.

«Те, що зробив поліцейський, який бив ногами активіста з криком «Лягай, Бандера!», це злочин, за який він має отримати реальну кримінальну справу і термін ув'язнення», - каже експерт.

На думку аналітика, подібне відбувається тому що Аваков не провів реформування поліції, а опирається на ті старі кадри, серед яких залишилося багато «беркутівців» та українофобів.

«Аваков явно засидівся на своїй посаді, і те, якими методами діють його підлеглі, абсолютно нічим не відрізняється від дій «беркутівців», проти яких, у тому числі, вийшов Майдан. Тому безперечно, тут відповідальність не лише окремого поліцейського, але в тому числі і міністра МВС», - каже Мирошниченко.

На думку співрозмовника видання, це закінчиться тим самим, чим закінчилося розслідування вбивств на Майдані.

«На жаль, ніхто не покараний, і я думаю, що Авакову це може зійти з рук, якщо, звичайно, влада після президентських і парламентських виборів залишиться у тієї псевдополітичної еліти, яка називає себе реформаторами, а насправді є спадкоємицею старої комуністичної партноменклатури. До влади мають прийти націоналісти, які зможуть змінити країну. Якщо цього не відбудеться, якщо не прийдуть до влади нові політичні сили, якщо не зміниться політичний істеблішмент і не сформують його абсолютно нові люди, які не мають відношення до старої системи, то, на жаль, ми станемо свідками посилення поліцейської держави, важелів впливу проти громадянського суспільства і безпідставного застосування сили проти будь-яких інакомислячих», - резюмував експерт.