Спочатку Крим, потім генетична експертиза: політолог розповіла, чи варто звертати увагу на заяви Саакашвілі
15.03.2019 09:57

Останнім часом Саакашвілі робить досить дивні заяви. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповіла український політолог, директор Інституту національної стратегії України Олеся Яхно.

На думку нашої співрозмовниці, Саакашвілі робить гучні заяви лише з метою «нагадати про себе».

«Саакашвілі, при всій повазі до його діяльності, особливо перших років його президентства в Грузії, останнім часом він робить досить дивні заяви. Була заява, що нібито Україна погодилася здати Крим в обмін на вступ в НАТО, - абсолютно дивна заява, тому що ані Україна, ані західні наші партнери ніколи не погодяться з анексією Криму як з якимось законним актом. Зокрема, вчора був прийнятий пакет санкцій в США, де сказано, що вони ніколи не визнають анексію Криму. Потім нещодавно Саакашвілі проходив генетичну експертизу, щоб довести, що грузин, невідомо, навіщо він це зробив», - каже експерт.

За словами Олесі Яхно, заява Саакашвілі про те, що він збирається 1 квітня до України, знаючи, що в Грузії проти нього порушені кримінальні справи, спрямована не стільки на якусь конкретну ціль щодо України, скільки на те, щоб просто про себе нагадати.

«Я не бачу тут якогось розумного пояснення його намірам приїхати в Україну, як і тому, що ці наміри можуть бути якимось реалістичними та осмисленими», - додає аналітик.