«Для нього дуже важливо увійти в історію»: соціолог розповіла, чого слід очікувати від Порошенка
19.03.2019 11:55

Питання Криму найближчим часом не буде вирішене, кого б не було обрано президентом. Про це в коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA повідомила соціолог, старший науковий співробітник Інституту соціології НАН України та глава фонду Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна.

Розмірковуючи на тему, що принесе країні можливе президентство Порошенка, Тимошенко або Зеленського, наш співрозмовник зазначає наступне: «За Порошенка буде продовжуватися та ж політика, що й зараз, я так думаю. Хоча, можливо, якщо йому вдасться виграти вибори, то все ж таки якась боротьба з корупцією почнеться. Може, не на самих верхах, але на низах вона почнеться».

За словами експерта, для Петра Порошенка дуже важливо увійти в історію.

«Що стосується першого терміну, то він зробив багато — і безвіз, і армія, і угоди, і все таке інше. Тобто було зроблено багато, але все це наприкінці зрештою значною мірою було йому «підмочено» ситуацією з корупцією, про яку, до речі, багато говорили, багато попереджали, але якось йому було не до того. Очевидно, що він якось це буде робити», - додає соціолог.

«Що стосується Тимошенко, то важко сказати, тому що коли людина обіцяє речі, які вона очевидно не може реалізувати і які дуже суперечливі, то просто дуже важко уявити, якою буде реальна політика», - констатує Бекешкіна.

«Що ж стосується Зеленського, то тут взагалі ніхто нічого не знає», - каже співрозмовниця видання.

На думку експерта, питання Криму найближчим часом не буде вирішене, хто б ні був президентом.

«А що стосується Донбасу, то цілком можливі якісь дуже складні домовленості про міжнародні миротворчі місії на основі компромісів. Це можливо», - додає наша співрозмовниця.

Більш детально - у спецпроекті «Вибори-2019: Три варіанти майбутнього».