Петриченко про трійку лідерів президентських перегонів: Є скрита четверта персоналія
21.03.2019 11:07

Очікувати чогось позитивного від кожного кандидата у президенти України на сьогоднішній день досить важко. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів голова Громадської палати України, генеральний секретар Національної конфедерації профспілок Петро Петриченко.

За словами нашого співрозмовника, нинішні президентські вибори в Україні проходять у таку годину, що практично очікувати чогось позитивного від кожного кандидата досить важко.

«Щодо пана Зеленського. Є надія, що молодь дійсно прийде і проголосує. На мій погляд, буде внесена нова структура, нова психологічність, зміни в думках людей. Це несе новизну. Я дивився його програму. Звісно, якщо б здійснилось те, що там написано, то це було б досить гарно. Я вже літня людина, і завжди висловлювався, що дорогу треба віддавати молодим. Тому я вбачаю у цьому дуже великий позитив, оскільки молодь все ж таки більш прогресивна в цьому плані. Досвіду не вистачає, але це діло наживне», - каже експерт.

Що стосується Тимошенко, то, за словами співрозмовника видання, вона є «людиною досить обізнаною, яка знає все перипетії політичних дебатів».

«Вона знає про політичну боротьбу. Розумна, грамотна. До неї досить прискіпливо відносяться, бо до неї було раніше негативне ставлення, штучно зроблене, яке на сьогодні фактично сприймається в поганому ракурсі. Як на мене, президент Тимошенко багато чого зробила б для країни», - каже Петриченко.

«Що стосується Порошенка, то тут дуже складана ситуація. Якщо сприймати все правильно, так, як пишеться в ЗМІ про оборонпром, про збагачення, про Свинарчуків тощо, то, звісно, майбутнього тут немає, це буде й надалі йти у такому ж ракурсі. Країна фактично розвиватися не буде. Він дивися на країну як на бізнес-проект, і збагачення нічого не дає для людського інтересу», - додає експерт.

«На мій погляд, по суті, є якась скрита четверта персоналія, і я б, скоріше, її бачив в якості президента», - каже співрозмовник видання.

Більш детально - у спецпроекті «Вибори-2019: Три варіанти майбутнього».