Чайка про «Зеленський-ТВ»: Хто не хоче голосувати за Зеленського, має проголосувати за Голобородька
26.03.2019 10:08

Брудний піар працює на лоу-мідл клас: люмпен ніколи не перевіряє факти. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український журналіст, ведучий політичного ток-шоу «5 копійок» Роман Чайка.

Коментуючи низку «викриттів», що стосуються Петра Порошенка, які прозвучали в програмі «Українські сенсації-2019» на каналі 1 + 1, наш співрозмовник зазначає наступне: «Для Коломойського це питання принципового останнього бою. Ми ж знаємо, що все його майно було заблоковано у Лондонських судах. Тобто у нього ставка на те, що він при будь-якій владі, тільки не при Порошенкові, так чи інакше порішає все у Лондонських судах. Не знаю, чи робить він ставку на повернення «Приват Банку». Тобто для нього це є, як то кажуть, війна не на життя, а на смерть».

«Цей дядько сидить зараз в Ізраїлі і носа не потикає в Україну. Тому чи можна дивуватися тому, що він підставляє величезний колектив. Згадайте, коли почалася справа по “Укропу”, “1+1” перетворився на 24-годинний канал, який називався “Корбан-ТВ”, і, в принципі, останній тиждень “Зеленський-ТВ” вже анонсовано. І хто не хоче голосувати за Зеленського, має прийти і проголосувати за Голобородька», - додає журналіст.

Проте, каже Чайка, доволі важко прогнозувати зараз, наскільки подібна тактика спрацює на користь Зеленського.

«Такі речі впливають по-різному на різну аудиторію з різним світоглядом. Судячи з того, що аудиторія “Слуга народу” правильно окреслена була Лесем Подерв’янським: “це гумор для бидла, але бидло має право посміятися”. То відповідно ми не знаємо, чи це та аудиторія, яка ходить на вибори, чи яка просто сміється, а не вибори не ходить», - каже експерт.

За словами журналіста, брудний піар, зазвичай, працює на лоу-мідл клас.

«На люмпенів воно 100% спрацює, люмпен ніколи не перевіряє факти: телевізор сказав, газетка “Вєсті” написала — буду переказувати. Тому все залежить від того, чи та велика кількість аудиторії дійде до виборчих дільниць. Але війна йде за кожні піввідсотка, тому, я так розумію, для Коломойського гра вартує і свічок, і навіть таких речей. В цій ситуації шкода хлопців і дівчат з “1+1”, яких Беня з Ткаченком просто в черговий раз кидають під танк для журналістів. Хоча, з іншого боку, ми живемо в постінформаційну еру, де люди мають самі фільтрувати інформацію. Тому і це забудеться», - резюмував Роман Чайка.