Сиротюк: Олігархат веде внутрішню війну проти українців через наступ на їхні соціальні права
27.03.2019 11:55

Україні перш за все потрібен президент, який вирішить питання війни. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів депутат ВО "Свобода" Юрій Сиротюк.

За словами нашого співрозмовника, в умовах незакінченої національно-визвольної революції і війни президентом мав би бути націоналіст, тобто людина, яка сповідує ідеологію націоналізму і готова жертвувати своїм життям заради батьківщини.

«Передусім президент - Верховний Головнокомандувач. Україні потрібен президент, який вирішить питання війни, тому що в умовах миру президент — це гарант дотримання Конституції, це представник країни за кордоном, тобто представляє країну на міжнародній арені, і вже в останню чергу Головнокомандувач. В умовах війни він Головнокомандувач у першу чергу», - пояснює експерт.

«Для того, щоб найкраще оцінити президента, його треба оцінювати з кількох позицій. Перше — це ідеологія, яку він представляє, тобто чи має він комплексне бачення, чи є у нього сформований світогляд. Друге - яка історія життя президента, бо кожна людина, балотуючись, має за собою якісь життєвий шлях. Чи він боровся за ту ідеологію, про яку він говорить, все життя. І вже в третю чергу — це особисті якості цієї людини: мудрість, мужність і шляхетність», - додає депутат.

За словами Сиротюка, на даний момент українське суспільство цікавить два питання: припинення війни не на ганебних умовах та повернення Криму і Донбасу.

«Суспільство також цікавить припинення внутрішньої війни, яку олігархат веде проти українців через наступ на їхні соціальні права. Колись Дмитро Донцов найкраще сказав: це має бути людина мудра, мужня і шляхетна, бо мудрого не обдуриш, мужнього не залякаєш, а шляхетного не підкупиш», - каже наш співрозмовник.