За яких обставин Зеленський може втратити можливість стати президентом України
16.04.2019 09:57

Якщо Порошенко наважиться на введення воєнного стану, під питанням буде не тільки президентська, а й парламентська кампанія. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів експерт з питань соціальної політики Андрій Павловський.

На думку нашого співрозмовника, Володимир Зеленський може втратити можливість стати президентом України у разі виникнення низки форс-мажорних подій.

«По-перше, може статися загострення на сході України, якісь військові дії. Тоді пан Порошенко може ввести воєнний стан по всій крані, а згідно чинного законодавства і Конституції тоді вибори взагалі не проводяться і відкладаються на невизначуваний термін. Тоді під питанням буде і парламентська кампанія, що планується на осінь, а не тільки президентська», - каже аналітик.

«По-друге, якщо Петро Олексійович в ті дні, що залишились до дня виборів, зніме свою кандидатуру, тоді згідно чинного законодавства Зеленський повинен подолати межу в 50%, щоб за нього проголосували 50% плюс один голос. Чи можливо це? Це під питанням», - додає співрозмовник видання.