Письменник порівняв «жарт» про Нотр-Дам з «томосом-термосом» і зробив цікавий висновок
18.04.2019 10:32

Тарас Березовець працює на Порошенка і не приховує цього, саме тому його допис і був помічений. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новини України – From-UA розповів письменник Андрій Кокотюха.

Коментуючи ситуацію, яка виникла навколо «жарту» українського політолога Тараса Березовця про пожежу в Соборі Паризької Богоматері і приїзд в Париж Володимира Зеленського, співрозмовник видання зазначає наступне: «По-перше, Тарас Березовець написав великий пост, в фіналі якого вибачився. По-друге, не один Тарас Березовець писав такі речі, просто він більш публічний, ніж інші дописувачі соціальних мереж, того ж Фейсбуку. По-третє, Тарас Березовець працює на Порошенка і не приховує цього, саме тому його допис і був помічений, а аналогічні дописи людей, яких ми називаємо звичайні, пройшли повз увагу».

Те, що відбулося, Кокотюха називає «вибірковим правосуддям»: «Хоча я сам не готовий жартувати на таку тему і можу висловити співчуття не тільки французам, а й всім людям, причетним до культури, тому що це втрата для всієї культури, не лише західної, не лише європейської, а взагалі для всіх, хто так чи інакше втягнутий у культурний процес, крім Росії звичайно. Вона не втягнута, вона, по-моєму, тільки радується. Більш того, я побачив конспірологічну теорію, що це Росія запалила, що у неї тепер є нова лазерна зброя, що може з космосу запалювати. Це написав на своїй сторінці у Фейсбук політолог Деніс Богуш».

«Це абсолютно, як на мене, недоречний жарт, але на фоні томос-термос, сіньйор-голодомор, ебонітові палочки це все виглядає якось так дуже і дуже... Скажімо так, це не врівноважує жарти, але давайте не забувати, що існують ще жарткіші жарти на ще більш серйозні теми, і давайте реагувати також на них», - додає письменник.