Правозахисник розповів, за яких умов в Україні можуть зірвати вибори
18.04.2019 10:44

Єдиний спосіб зірвати вибори - це якимось чином спровокувати силовий варіант. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів правозахисник, член правління Української Гельсінської Спілки Володимир Чемерис.

На думку нашого співрозмовника, Володимир Зеленський може втратити можливість стати президентом України лише за умови зриву виборів.

«Це навряд чи можна зробити недокомплектом комісій, тому що навіть якщо якісь дільничі виборчі комісії не будуть створені, то ЦВК згідно закону може рахувати голоси на тих дільницях, на яких вибори відбулися, а практично по всіх регіонах перемагає Зеленський», - каже експерт.

Тому єдиний спосіб зірвати вибори, продовжує правозахисник, це якимось чином спровокувати силовий варіант.

«Це може бути що завгодно: і прохід кораблів через Керченську протоку, і загострення на Донбасі, і теракти на підконтрольній території України. Це насправді єдине, що може залишити Порошенка при владі», - каже Чемерис.

«Але наскільки це ймовірний варіант? Я думаю, що Порошенко на це не піде, не маючи дозволу від тих сил, які здійснюють зовнішнє керування країною. А судячи зі всього, вони такій дозвіл не дадуть, тому що, якщо Порошенко спробує такий сценарій реалізувати, то він залишиться сам на сам з величезним спротивом в Україні, залишиться абсолютно ізольованим, і врешті решт теж програє. Тому я думаю, що ймовірність силового сценарію є наразі неможливим», - додає співрозмовник видання.