Питання №1: політолог пояснив, чому зараз так важливо спостерігати за поведінкою депутатів
22.04.2019 11:31

Жоден з політиків, які приймали участь у президентській кампанії, не висловився на підтримку Порошенка і фактично ніхто не виступив на підтримку Зеленського. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів політолог, голова Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

Коментуючи заяву Петра Порошенка про те, що у нового президента України буде дуже сильна опозиція, наш співрозмовник зазначає наступне: «Зараз встає питання, хто буде в опозиції до Зеленського, якщо врахувати те, що жоден з політиків, які приймали участь у президентській кампанії, не висловився на підтримку Порошенка і фактично ніхто не виступив на підтримку Зеленського. Тому це питання, на мою думку, №1, і ми перше, що можемо побачити - це міграцію чи не міграцію кількості народних депутатів у ВР. Тобто чи будуть вони, як завжди, пристосовуватися до нової ситуації. І це буде перша відповідь на питання про те, хто залишиться в опозиції. Офіційно, дійсно, це на сьогоднішній день БПП на чолі з Порошенком заявила, поки що з цього приводу ніхто нічого не робив».

«Тому питання, на мою думку, дуже актуальне на сьогоднішній день, і відповідь на нього можна буде зрозуміти в першу чергу, аналізуючи саме дії і заяви народних депутатів у ВР», - додає аналітик.