Команда Зеленського може опинитися в інтелектуальній залежності від опозиції
22.04.2019 11:43

Майбутня опозиція намагатиметься зібрати хороший інтелектуальний центр. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів політолог Володимир Цибулько.

Коментуючи заяву Петра Порошенка про те, що у нового президента України буде дуже сильна опозиція, наш співрозмовник зазначає наступне: «Сильна опозиція - це ознака інтелектуальної повноправності нації, готовності конкурувати ідеями, кадрами і політичними структурами».

За словами експерта, люди, які останні роки були при владі, реально розуміють, що відбувається у економіці, в праві та в судочинстві.

«Більшість з тих людей починала реформи, і вони продовжують ці реформи. Тобто майбутня опозиція намагатиметься зібрати хороший інтелектуальний центр», - прогнозує аналітик.

«Новообрана команда більш успішна в піарівській виборчій компоненті, але галузевих і правових ідей ми поки що не бачимо. Особливо це стосується міжнародної політики. Адже міжнародна мережа підтримки України зав'язана персонально на Порошенко. І це такий фактор дуже важливий», - додає Цибулько.

За словами нашого співрозмовника, Володимиру Зеленському «треба буде починати з тих сегментів, де у нього будуть якісні ідеї і кадри».

«А в інших сегментах, поки вони не заповнять їх ідеями і кадрами, буде домінувати опозиція. Питання полягає в таланті нав'язати власний сценарій по певних реформах, і не виключено, що команда Зеленського опиниться в інтелектуальній залежності від опозиції», - каже експерт.