Правозахисник: Коли вам говорять про мову, одразу слідкуйте за своїми кишенями
26.04.2019 11:55

«Передача» обленерго могла бути платою за голосування підконтрольних Ахметову депутатів за мовний закон. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів правозахисник, член правління Української Гельсінської Спілки Володимир Чемерис.

За словами нашого співрозмовника, мовні, історичні або інші гуманітарні питання завжди включаться тоді, коли треба відволікти увагу від якихось соціально-економічних проблем.

«Тобто коли вам говорять про мову, одразу слідкуйте за своїми кишенями», - каже правозахисник.

За словами Чемериса, дозвіл на придбання Рінатом Ахмєтовим більше 50% акцій Київобленерго і Одесаобленерго «може бути платою за мовний закон, за то, щоб депутати, підконтрольні Ахметову, голосували за мовний закон».

«Зазвичай ми знаємо свідчення різних депутатів про те, що зокрема президент Порошенко дуже часто використовував для потрібного голосування саме підкуп. Ми знаємо свідчення Онищенка про те, що в парламент чемоданами носили гроші тощо. Зараз ми бачимо, що фактично підконтрольна Ахметову фракція Радикальної партії Ляшка проголосувала за закон. Цей закон був надзвичайно важливий саме для Порошенко, який намагається показати, що він все-таки контролює парламент. І це зокрема, як він собі вважає, задел на парламентські вибори. Тому цілком можливо, що вся ця передача обленерго насправді було платою за голосування підконтрольних Ахметову депутатів», - додає експерт.