«Слуга за 2 мільйони». Люди Зеленського збирають гроші з кандидатів: подробиці скандалу
10.06.2019 09:30

В інтернеті з’явилося кілька повідомлень з різних куточків України про те, що на місцях за висунення у мажоритарних одномандатних округах або за списком партії «Слуга народу» в штабах «Зе! Команди» вимагають від 300 тисяч до 2 мільйонів доларів.

Зокрема, про це повідомляють користувачі в соціальних мережах, зазначає 3oko.com.ua.

Підприємець з Дніпра, волонтер Олександр Редька повідомляє про те, що хотів висуватися за мажоритарною системою від партії «Слуга народу», але за це з нього зажадали 300 тисяч доларів.

«Викликали в штаб Дніпра на співбесіду. Летів з ейфорією, чекав зустріч з кимось важливим … але куратор за фактом (ім’я цього сірого кардинала дніпровського штабу “Зе! Команди” повідомлю пізніше, бо як мене попросили “дати ще шанс команді і дізнатися імена кандидатів”) повідомив мені, що мажоритарники за висунення від партії “Слуга народу” платять по 300 тисяч доларів. Я не повірив (думав, перевіряють на совість) і сказав, що хабарів давати не буду, тільки відкриті офіційні платежі на передвиборну кампанію, якщо платять всі мажоритарники. До мене швидко втратили інтерес, хоч я і намагався розповісти мої ідеї, бачення, поділитися досвідом життя в більш розвинених країнах», - написав він.

Також Редька написав, що від своїх знайомих чув про те, що за місце в партійному списку в «Зе! Команді» вимагають по 2 мільйони доларів.

«За місце в парламенті збирають 300 тисяч доларів за висунення по мажоритарці, а за місце в списку партії збирають 2 мільйони доларів (2 людини повідомили, яким довіряю і які озвучили ці цифри), тому для мене очевидно, що депутати від партії” Слуга народу “працювати будуть не на зарплату. Це 100% факт!» - написав він.

В коментах до поста користувачі поділилися, що реєструвалися в системі «Зе! Команди», залишали свої анкети і резюме, але нічого, крім автоматичного повідомлення на пошту, після заповнення не отримували, при тому, що в повідомленні вказувалося, що дадуть відповідь до 6 червня .

Іншим відписалися, що, якщо до 6 червня до них не передзвонили і не запросили на співбесіду – значить, вони не пройшли відбір.

Аналогічну інформацію підтвердив відомий волонтер Юрій Тира (Київська область). Він заявив, що гроші за подальшу участь в політичному житті «Слуги народу» вимагали від його знайомих, які працювали в штабі «Зе! Команди» волонтерами з того дня, як Зеленський заявив, що йде в президенти.

«З 1 січня, з того моменту як Володимир Олександрович (Зеленський. – авт.) оголосив, що йде в президенти, мені пропонували дуже багато грошей: посади, частку в бізнесі, все, що завгодно, але я не продаюся … Минулого четверга (30 травня. – Авт.) я дізнався про те, що з людей, які підключилися до передвиборної кампанії в якості волонтерів буквально з перших днів, м’яко кажучи, відпрацювали дуже гідно … Їм тепер заявили, що за прохід до Верховної Ради – 300 штук грошей! У мене рве дах від такої інформації. І найгірше, що вона не поодинока!»- поділився він.

Він підкреслив, що в різних регіонах країни розцінки відрізняються.

«Тобто за проходження до Верховної Ради вимагають 300 тисяч доларів, в Миколаївській області – пів лімона (500 тисяч доларів), в Одеській – 2 ляма (2 мільйони доларів)», – розповів він.