Нардеп Рибак та керівники Чернівецької поліції вимагали хабар в 500тисяч долларів США
13.06.2019 10:39

Оперативники Управління захисту економіки в Хмельницькій області та Управління захисту економіки в Чернівецькій області Національної поліції викрили корупційну схему вирішення земельних питань, до якої входили посадові особи органів місцевого самоврядування та правоохоронних органів. Про це у Facebook повідомляє прес-служба Департаменту захисту економіки НПУ.

На підставі забраних матеріалів було відкрито кримінальне провадження. Під час проведення слідчо-оперативних заходів правоохоронці задокументували факт вимагання від підприємця з Хмельниччини 500 тисяч доларів США неправомірної вигоди за надання у власність 100 га землі на території одного з районів Чернівецької області.

У корупційній схемі були задіяні депутат Путильської районної ради, в.о. голови сільської об'єднаної територіальної громади зазначеного району, керівник та працівник одного з відділів поліції.

Треба зазначити, що посадовці районної ради мали намір надати землю підприємцю із земель запасу, шляхом складання фіктивних заповітів від померлих осіб, а працівники поліції вирішити питання щодо впорядкування документації на відчуження земельних ділянок.

Сьогодні, 12 червня, оперативники управління захисту економіки в Хмельницькій та Чернівецькій областях Нацполіції, слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві спільно з обласним управлінням внутрішньої безпеки Нацполіції за процесуального керівництва ГПУ та за участю працівників обласного управління СБУ та КОРД осіб під час одержання частини хабара – 200 тисяч доларів США.

Одна із зловмисників є дружиною начальника Путильського лісгоспу Фрея П.П., який планує балотуватись на виборах у Верховну Раду по 202 округу, а інші двоє-є помічниками народного депутата України Івана Рибака, пише goloskarpat.info.

Джерело в правоохоронних органах повідомляє що до організації схем по вимаганням хабарів причетний сам нардеп, який, до речі, також планує балотуватись у народні депутати по 202 округу, а також керівництво ГУНП в Чернівецькій області.

Всіх учасників групи затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Проводяться обшуки за місцем роботи та проживання фігурантів. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру всім учасникам групи за частиною 2 статті 28 та частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України.