Український генерал пояснив, чого насправді хоче Путін
18.06.2019 12:18

Росії дуже хотілося б, щоб Україна відмовилась від вступу в ЄС і НАТО, а також погодилась з анексією Криму та окупацією Донбасу. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів український військовий діяч, генерал-полковник Анатолій Лопата.

Коментуючи заяву Володимира Зеленського про те, що під час першої можливої зустрічі з російським лідером він збирається чітко позначити позицію по Криму і Донбасу, наш співрозмовник зазначає наступне: «Все залежить, на жаль, від позиції Путіна, президента РФ. Ми - незалежна держава, але від нас в цьому випадку нічого не залежить».

«Росія хотіла б, щоб ми погодилися на все. Насамперед, щоб ми відмовились від вступу в ЄС і НАТО, тому що всі перемовини за таких умов, коли ми прагнемо в ЄС і НАТО, шкодять цим перемовинам», - додає аналітик.

До того ж, продовжує експерт, російська сторона напевно хотіла б, «щоб ми погодились з тим, що сталося»: «З тим, що вони анексували Крим, що фактично вони анексували Донбас, з тим, що вони контролюють наш кордон. І якщо ми не йдемо на якісь поступки, то ніяких перемовин на сьогоднішній день бути не може».

«Черговою умовою являється те, що парламент на сформований, уряд у відставці, таким чином, внутрішні проблеми також заважають нам в повному обсязі діяти на цьому відрізку наших стосунків», - додає Анатолій Лопата.