Політолог про європейський вояж Зеленського: Казуси і ляпи були, але зради не відбулося
19.06.2019 11:43

Меседжі Зеленського, озвучені під час візиту до країн Європи, були досить чіткими і однозначними: ставлення до агресора не змінилось і зовнішньо-політичний курс залишився незмінним. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів політичний експерт, директор Школи відповідальної політики Андрій Юсов.

Коментуючи недавні європейські візити президента України Володимира Зеленського, наш співрозмовник зазначає наступне: «Якщо сказати однією фразою - могло бути й гірше. Власне, зради не відбулось, і це найголовніше. Попри деякі казуси і ляпи, в цілому очевидно, що меседжі України і позиція України не змінилась по відношенню до російської агресії в першу чергу і по відношенню до європейської перспективи і інтеграції також. І це власне найголовніший здобуток».

За словами аналітика, дуже важливим є те, що президент Зеленський наполягав на необхідності продовження санкцій проти Росії.

«Напевно, це найбільш важливий фактор в повідомленнях Зеленського - не просто політична декларація, а саме те, що він вимагав від європейців продовження санкцій проти РФ. І така вимога, озвучена президентом України, показує позитивну спадковість української влади. Я думаю, що Порошенко мав би похвалити», - додає Андрій Юсов.