Експерт: Коаліція, яка була сколочена на Заході на підтримку України, зазнає краху
25.06.2019 11:31

Український народ обрав відверто слабкого президента, який абсолютно не знається на тонкощах зарубіжної політики. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів медіа-експерт Юрій Луканов.

За словами нашого співрозмовника, незважаючи на те, що росіяни збили «Боїнг», Нідерланди проголосували за повернення РФ до ПАРЄ.

«Європейські політики обрали свій шлях не тому, що вони не знають, що тут відбувається. Просто в даному випадку домінують егоїстичні інтереси», - зазначає експерт.

В той же час, аналітик наголошує на тому, що ПАРЄ не є «ключовою структурою в Європі».

«ПАРЄ має дорадчі функції, але все одно, те, що відбулося, - це символічний сигнал того, що відбуваються зміни в європейській політиці. У мене сумне передчуття, що все-таки ось та коаліція, хоча й суперечлива, не формальна, звичайно, коаліція, яка була сколочена на Заході на підтримку України, зараз зазнає суттєвих змін, якщо не краху. Поки що послідовним нашім союзником є США, але в США з ЄС досить не прості стосунки, вони там скоріше виглядають як суперники. Тому сподіватися на те, що вони зможуть якимось чином знівелювати те, що зроблено в Страсбурзі, навряд чи доводиться», - каже Луканов.

За словами медіа-експерта, в Європі починають домінувати тенденції, коли бізнес, зацікавлений в російських ринках, тисне на політиків, які приймають подібні рішення. До того ж, додає Луканов, «український народ обрав відверто слабкого президента, який абсолютно не знається на тонкощах зарубіжної політики».

«Для європейців це стало сигналом: якщо люди голосують за чоловіка, який не володіє інструментарієм боротьби, то чому за це повинні переживати політики в ЄС. Якщо раніше за Порошенка була напрацьована ціла система протистояння, попри всі неоднозначності європейської політики, то на сьогоднішній день вона з обранням Зеленського значно ослабла», - каже співрозмовник видання.