Це не те, що було потрібно Україні: Мороз розповів про «небезпечну гру» з боку Порошенка
10.07.2019 09:45

Історія з Томосом використовувалась винятково у політичних цілях для сумнівної підтримки рейтингу Порошенка. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів український політик та громадський діяч, Голова Верховної Ради України у 1994–1998 та 2006–2007 роках Олександр Мороз.

Коментуючи інформацію про те, що за три місяці до Православної церкви України не перейшов жоден парафіяльний храм Української православної церкви Московського патріархату, наш співрозмовник зазначає наступне: «Ця гра, організована з боку Порошенка та інших, якраз і була загрозою для єдності громадян, а отже і для безпеки держави. Тому я спокійно дивлюся на те, що відбувається, бо те, що розгорталося при Порошенко, це збурення громадян на тій чи іншій території. Це не те, що потрібно було Україні».

«Використання надання Томосу, я вже не кажу про його зміст, про втрату суверенності конфесії тощо - це окреме питання. Але все це використовувалось винятково у політичних цілях для сумнівної підтримки рейтингу Порошенка», - додає політик.