Політолог про останню передвиборчу соціологію: Люди вже не думають про «велику помсту» владі
16.07.2019 11:31

Виборці намагаються переосмислити свій емоційний вибір на президентських перегонах і знайти політичну опору, щоб розуміти, куди рухається країна. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів політолог Володимир Цибулько.

За словами нашого співрозмовника, для частини виборців парламентські вибори є лише завершальним етапом президентських.

«Виборці мислять в категоріях попередньої президентської кампанії і не схильні різко змінювати свою виборчу позицію щодо Зеленського, тому що, навіть розуміючи, що їхній вибір був хибним, вони все ще бояться признатися собі в тому, що вони помилилися з вибором», - каже політолог, коментуючи останні дані дослідження КМІС, згідно з якими за партію «Слуга народу» готові проголосувати 52,3% респондентів.

«Рейтинг опозиційних сил ще недостатньо високий, але навіть перші 50 днів перебування Зеленського на посаді президента засвідчили, що у нас влада некваліфікована. І люди починають розуміти, що потрібна альтернатива, і починають шукати її. Вже йде спроба переосмислити свій емоційний вибір на президентських перегонах і знайти політичну опору, щоб розуміти, куди рухається країна, чого чекати, тому і починають змінювати симпатії», - додає Цибулько.

За словами експерта, на парламентських перегонах «люди вже не думають про якусь велику помсту великій владі, а думають, як покращити життя у своєму районі за місцем проживання».

«Вони навіть не очікують от партій прориву економічного, але від окремих кандидатів чекають на місцях досить серйозної лобістської роботи для розвитку територій», - додає наш співрозмовник.