Політолог: Тепер залюбки послухаємо «пана Рабиновича та інших» українською мовою
16.07.2019 11:55

Проросійські сили будуть вимушені агітувати державно мовою. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів політичний експерт, директор Школи відповідальної політики Андрій Юсов.

За словами нашого співрозмовника, прийняття «язикового закону» - це «дуже епохальна і важлива для України подія».

«Державу можна привітати, тому що тепер справді права україномовних громадян і української мови захищені. Закон передбачає дуже довгий перехідний період, тому ще найменше 3 роки жодним чином жодного дискомфорту всі, хто не володіє українською, не будуть відчувати і будуть мати час підтягнути і вивчити мову», - пояснює аналітик.

На думку політолога, «права російськомовних громадян та інших мовних груп не будуть порушені, і цей закон абсолютно не про це».

«Тим більше, що на нас чекає скоро і прийняття закону про захист мов національних меншин, і взагалі все буде чудово, по-європейські і правильно», - зазначає експерт.

«Тепер україномовний турист з Києва, Житомира, зі Львова в Одесі зможе нарешті попросити меню українською мовою і просити, щоб його обслуговували українською мовою - це його законне право», - додає Юсов.

В той же час, зазначає політолог, для декого в Україні ситуація дещо ускладниться.

«Наприклад, для проросійських сил агітація ускладниться, тому що вони вимушені будуть агітувати державно мовою, в тому числі і в рекламній продукції, і тепер говорити про захист не «родного язика», а «рідної мови», звертаючись до своїх виборців. І це буде утворювати плутанину. Я думаю, що залюбки послухаємо і пана Рабиновича, і інших українською мовою», - резюмував співрозмовник видання.