Хмара про вибори: В нормальному суспільстві такі «кандидати» взагалі б з тюрми не вийшли
19.07.2019 10:20

Від нового парламенту навряд чи можна чекати чогось позитивного. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів український націоналіст і політичний діяч, радянський дисидент, один із засновників Української республіканської партії, Герой України Степан Хмара.

За словами нашого співрозмовника, нинішні парламентські вибори є «найбільш туманними», бо розклад сил невідомий.

«Може, я в цьому випадку песиміст, але немає якоїсь ясної перспективи. Хотілося б, щоб той парламент, який буде обрано, недовго проіснував, бо я боюсь, що там будуть такі сили, які не здатні захистити державу. В нормальному суспільстві, в нормальній державі такі «кандидати» з тюрми взагалі б не вийшли, а вони йдуть на вибори і 10% їм світить — ну про що далі можна говорити?..», - каже експерт.

Степан Хмара також зазначає, що від нового парламенту не чекає нічого позитивного.

«Тим більше, що ми маємо такого президента, який абсолютно не розуміється на державній політиці, що зовнішній, що внутрішній. Навколо нього бездарі і авантюристи: один кричить, що треба міняти Конституцію, другий каже, що треба готуватися до «реінтеграції» Донбасу. І це говорить посадова особа, секретар Радбезу… До якої реінтеграції? Деокупації! Регіон же окупований, він не відколовся, це захоплена частина Донбасу», - каже співрозмовник видання.

«Данілюк не має поняття, що він там буде робити в Радбезі. Це все треба міняти, але це можливо лише під тиском парламенту. В той же час, в Раді не буде таких сил, щоб це зробити. От біда. Але це все мусимо пережити», - резюмував Степан Хмара.