Експерт: Суспільство тримають в страху, щоб воно вважало, що влада все вирішить
23.07.2019 10:08

Управляти суспільством краще, коли воно збентежене. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів голова Громадської палати України, генеральний секретар Національної конфедерації профспілок Петро Петриченко.

Українські нардепи посилили покарання за сексуальні злочини проти неповнолітніх. Якщо закон вступить в силу, то педофілам загрожує примусова хімічна кастрація і довічний контроль.

Коментуючи ініціативу нардепів, наш співрозмовник зазначає наступне: «Ми знаємо зі світового досвіду, що дуже багатьох людей просто підвели під статтю смертної кари, їх стратили, а потім через деякій час з’ясувалося, що даремно. Тому дуже багато країн вирішили, що треба скасувати смертну кару».

Експерт звертає увагу на те, що в останні роки в українських ЗМІ з’явилося дуже багато інформації про трагедії, вбивства та зґвалтування.

«Особливо ця тема хвилює суспільство, коли це стосується жінок і маленьких дітей. Тому лунали вимоги щодо втручання, що влада повинна реагувати. І піднімались всі ці моменти на поверхню для того, щоб держати у остраху суспільство, щоб воно вважало, що влада все вирішить. І це була методика старої влади - вона піднімала на поверхню такі негативні явища, які стосувалися дуже болючих тем, таких як вбивство, самогубство, педофілія, сімейне насильство», - зазначає Петриченко.

Але подібне, продовжує експерт, відбувалося в усі часи, просто про це менше писали та говорили.

«Я вважаю, що цю тему почали піднімати на поверхню в зв'язку з політичними мотивами, оскільки управляти суспільством краще, коли суспільство дещо збентежене, думає про якісь негаразди і чекає, що ось-ось влада вирішить ці питання. І це замість того, щоб виховувати суспільство, повагу до дитинства та сім'ї, виховувати повагу до жінки як берегині родинного вогнища тощо. Таких виховних моментів в нашому суспільстві немає», - зазначає наш співрозмовник.

«Щодо педофілії, то це ганебне явище повинно отримати осуд у суспільстві, ми повинні попереджати такі явища, а вони говорять: ні, ми вас будемо каструвати. Цією проблемою не займається ані Міністерство культури, ані Міністерство молоді і спорту, ані Міністерство інформаційної політики. Якщо вони будуть займатися культурним вихованням ще з садочка, то такі питання не будуть виникати. Треба просто створювати нормальні позитивні емоції в суспільстві», - впевнений Петро Петриченко.