Експерт пояснив, що не так з пенсійною реформою в Україні
30.07.2019 09:57

Пенсійна реформа в Україні не має економічного обґрунтування чи прогнозування. Вона проведена безсистемно. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів голова Громадської палати України, генеральний секретар Національної конфедерації профспілок Петро Петриченко.

За словами нашого співрозмовника, пенсійна реформа в Україні проведена безсистемно.

«Пенсійна реформа не має економічного обґрунтування чи якогось прогнозування. Хоча декларується, що пенсія має збільшуватися, індексуватися з часом, але все те, що ми сьогодні спостерігаємо, пов'язане з відголосками передвиборчої агітаційної роботи Порошенка, Гройсмана і їхньої компанії», - пояснює експерт.

За словами Петриченка, нова Рада має проводити системну роботу, що базується на економічному підґрунті та враховує соціальні стандарти й інфляційні процеси.

«Сьогоднішні пенсійні нарахування не відповідають тим грошовим накопиченням, які людина здійснює за весь трудовий стаж. Тобто якщо ми вже говоримо про ті гроші, що нараховувались до Пенсійного фонду з заробітної плати людини, яка працювала, то вона мала б отримувати більш значні кошти і кращу пенсію. Цього немає на сьогодні», - каже співрозмовник видання.