Політолог: Україну намагаються підготувати до якогось дуже болючого компромісу
14.08.2019 11:55

Кучма свого часу підписав дуже погану угоду з РФ: досвід у екс-президента великий, але негативний. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів політолог, історик і публіцист Олександр Палій.

Коментуючи інформацію про відсторонення Романа Безсмертного з посади в Тристоронній контактній групі (ТКГ), наш співрозмовник зазначає наступне: «Зараз Офіс Зеленського сказав, що Кучма формує нову команду переговорну. Якщо це справді так, то варто зазначити, що Кучма свого часу підписав дуже погану угоду з РФ по Азовському морю і Кучма був причетний до ядерного роззброєння. Тому досвід у Кучми великий, але негативний».

На думку експерта, Україну готують до «якогось дуже болючого компромісу», дуже складного і небезпечного.

«Я думаю, що компроміс - це одна річ, а зрада - це зовсім інше. Головне, щоб не було зради, тому що так, як відбувалось ядерне роззброєння України в 1994-1997 роках за часів Кучми, і те, як Україна підписала угоду по Азовському морю, яка фактично повністю суперечить міжнародному праву і була надзвичайно шкідливою для України, таких угод нам не треба, тому що значною мірою у нас через ті угоди почалася війна», - резюмував Олександр Палій.