Експерт: На Банковій паніка. Вони намагаються тасувати карти, щоб потягнути час до формування Кабміну
14.08.2019 12:06

Сплеск агресії на Сході України може бути пов'язаний з візитом президента до Туреччини і наміром доєднати Туреччину до Нормандського формату. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів політолог Володимир Цибулько.

Коментуючи інформацію про відсторонення Романа Безсмертного з посади в Тристоронній контактній групі (ТКГ), наш співрозмовник зазначає наступне: «Мені здається, що взагалі в плані міжнародній політики на Банковій паніка, і вони намагаються тасувати карти, щоб якось потягнути паузу до формування Кабміну. Ось вони відставкою Безсмертного якось закрили «мінський напрямок», бо ніяких успіхів там не передбачається, а Зеленський припустився пари принизливих доволі дзвінків до Росії, і це не дало ніякого ефекту, тому вони таким чином вирішили погасити цю тему».

В той же час, за словами політолога, загибель 4 військових на Донбасі змінила всі баланси. І керівництву держави треба було «апелювати до світового співтовариства, а не тільки до Нормандського формату».

«Є у мене таке припущення, що цей сплеск агресії на Сході був пов'язаний саме з візитом президента до Туреччини і наміром доєднати Туреччину до Нормандського формату, тому що у Туреччини є ключі від Босфору, і рано чи пізно Росія може зіткнутися з цією проблемою. Але Туреччина буде союзником тільки тоді, коли вона чітко почне отримувати економічні дивіденді від співпраці з Україною. Вже є кооперація військово-технічна, є постачання турецького озброєння в Україну, українських у Туреччину, тобто тут вже взаємний інтерес є, але є ще й амбітний намір наростити до 10 млрд товарообіг між двома країнами. Це дуже амбітний план, і він щоб ніяк вже протягом 10 років не нарощується», - додає аналітик.