Дроздов: Незалежність – це будівництво успішної української України, а не «улучшеной России»
23.08.2019 09:33

Інші народи вже й забули, як виглядає «советский человек». А ми й досі мусимо спостерігати за радянськими бабульками, яким «день побєди порохом пропах». Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український письменник, журналіст, ведучий хард-ток-шоу «DROZDOV» та політичного ток-шоу «Прямим текстом» на українському телеканалі ZIK Остап Дроздов.

За словами нашого співрозмовника, в українському суспільстві відбувається стрімкий розкол на притомних та зелених, і поки що «тих других баранів» кількісно більше.

«Я зустрічаю 28-й рік незалежності з відчуттям абсолютної змарнованості шансів. Цей народ, з цим юго-востоком, з цими прифронтовими колабораціоністами, з цими поціновувачами шарія, з цими ізбіратєлями медведчука – ні на що путнє не заслуговує. Мені найбільше шкода отих справжніх, ідейних українців, яких помістили в зоопарк у центрі Європи, в дистильований парк радянського періоду. Вдумайтеся: 28 років позаду. Це ціла вічність. Інші народи, які стартували в той самий час, що й ми, вже й забули, як виглядає «советский человек». А ми, сучасне модерне безвізове покоління, досі мусимо спостерігати за радянськими бабульками, яким «день побєди порохом пропах», і з радянськими дідульками, які «23 февраля чекають паздравленій». Ну скільки можна?», - зазначає журналіст.

За словами Остапа Дроздова, 28 років – це «красивий пам’ятник на честь громадянської ліні».

«Йдеться про лінь творити справді прогресивну державу. На щастя, чим більший виклик – тим сильніша мобілізація. Я уповаю на прошарок притомних антирадянських людей, який нарешті заявить про себе поза межами добре вмебльованої кухні. Адже самоусунення від державотворення призведе до того, що це місце займе плебей з мережі «Вконтакте» або серіалу «Свати», - застерігає співрозмовник видання.

За словами журналіста, «Незалежність – це не просто голий факт існування державності».

«В Африці теж є держави, але там досі бігають голодні діти з голими сраками. Мені мало самого факту державності. Мене не гріє ні синьо-жовтий прапор, ні тризуб. Для мене незалежність – це будівництво успішної української України, а не «улучшеной России» у виконанні малороса Зеленського. Ось ви можете сказати, якою буде Україна через 15 чи 20 років? І я не можу. А швед може сказати, якою буде Швеція в майбутньому. І поляк може. І навіть гондурасець. Вони знають точно, яке майбутнє будують для себе та своїх дітей. А ми?», - зазначає Дроздов.

«Мій день незалежності – дуже тихий і приватний. Уся моя родина заплатила Сибіром за появу недолугої держави з недолугим «насєлєнієм». Мій день незалежності – це день усвідомленого спротиву проти тотальної дуралістики, і в такий день хочеться привітати не «насєлєніє», а справжнього громадянина, і побажати міцних нервів. Бо справжній бій за своє майбутнє лише починається», - резюмував співрозмовник видання.