РФ, Ахметов чи співпраця зі слідством: політик озвучив три цікаві версії звільнення Богатирьової
02.09.2019 09:09

Оточення Зеленського «не встигає» за всіма процесами, які зараз відбуваються в Україні. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український політик, доктор юридичних наук, професор Степан Гавриш.

Коментуючи ситуацію, пов’язану зі звільненням з-під варти екс-міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової, експерт розглядає декілька можливих версій того, що відбулося.

«Цілком можливо, що Богатирьова погодилася на співпрацю зі слідством відносно колишніх чиновників часу Януковича, які пограбували державу на десятки мільярдів доларів, і готова дати свідчення з цього приводу. Тому, можливо, її проведуть по такій процедурі, яку вже використали у випадку з Вишинським. З України вона виїхати не зможе, і, скоріш за все, йдеться про те, що їй прийдеться рано чи пізно сісти в тюрму, або вона отримає умовний термін позбавлення волі і таким чином залишиться з сім'єю», - припускає Степан Гавриш.

Також експерт звертає увагу на деякі «додаткові моменти», які можуть бути пов’язані зі справою Богатирьової.

«Ахметов, який є ключовим реінтегратором Донбасу і у якого були зустрічі з президентом, напевно, через Офіс президента мав розмови щодо відновлення контролю українських олігархів над своєю власністю на території «ЛДНР». І питання Богатирьової могло стати однією з умов, висунутих Ахметовим», - каже співрозмовник видання.

На думку Степана Гавриша, не можна виключати і третього сценарію: «Це може бути велика стратегія, яка використовується Росією: завдяки тому, що в Україні в парламент пройшла чисто російська путінська партія, складається система, коли колишні політичні очільники, бізнесові партнери Януковича повертаються в країну один за одним. Тобто це може бути результатом тих компромісів, які були досягнуті внаслідок взаємодій в політиці».

«Можливо, в даному випадку Зеленський особисто і не вмонтований в тему: його оточення не встигає за всіма процесами, які відбуваються, в зв'язку з чим немає достатньої реакції на висунення і призначення головою комітету з питань свободи слова Нестора Шуфрича, в зв'язку з чим ми вже маємо демарш “Солідарності”, “Голосу” і навіть “Батьківщини”», - додає експерт.