Фаріон про «9 помилок Новосад»: Це чергове приниження України
02.09.2019 11:35

Києво-Могилянська академія перетворилася на розсадник ліво-марксистських ідей, які працюють на знищення національного складника освіти. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповіла народний депутат України Ірина Фаріон.

За словами нашої співрозмовниці, в Україні не працює національна модель освіти.

«Нашу освіту почав вбивати Діма Табачник, а остаточно добили Квіт і Ліля Гриневич. А тут ще прийшла ця Новосад, яка зробила у своєму дописі на «Фейсбуці» щонайменше 9 грубих стилістичних, лексичних і граматичних помилок! Цей міністр не володіє елементарними нормами української мови, тобто це чергове приниження України, яке можна було передбачити з огляду на те, хто у нас президент», - каже експерт.

На думку пані Фаріон, Києво-Могилянська академія сьогодні перетворилася на «розсадник ліво-марксистських ідей, які працюють на знищення національного складника освіти».

«Сьогодні наша освіта під загрозою, і в найбільш хиткому становищі зараз перебуває гуманітарна сфера, яку свого часу почав розстрілювати міністр освіти Сережа Квіт. Саме ось ця Новосад прийшла з Квітом в Міністерство освіти і була його радником. Києво-Могилянська академія сьогодні перетворилася на розсадник ліво-марксистських ідей, які працюють на знищення національного складника освіти. А це і є основна сутність гуманітарної системи знань - університету, якщо вони так вирішили називатися. Якщо вони називаються інститутами, то там гуманітарні предмети на викладають. Якщо поназивалися масово університетами, то абсолютно всі предмети - і філософію, і культуру, і історію, і мови - слід подавати з україноцентричного погляду, як це роблять французи, німці, американці, англійці», - каже фахівець.

За словами Ірини Фаріон, українські освітяни надто сильні, щоб їх можна було знищити, і існують окремо від міністрів.

«Ми працюємо зі студентами і робимо це з величезним задоволенням. Я свої лекції розпочинаю в четвер, і почну з допису нового так званого міністра. І я впевнена, що мої студенти точно знайдуть там щонайменше 9 помилок», - резюмувала наша співрозмовниця.