Закарпатці просять Президента захистити їх від рейдерів та корумпованих суддів. ДОКУМЕНТИ
11.09.2019 11:15

Голова закарпатського села Мужієво Василь Фіцай написав відкритого листа до Володимира Зеленського, в якому просить Президента України про коротку п’ятихвилинну зустріч через рейдерські атаки. Про це повідомляє Інтернет-видання «Відкрита Україна».

Голова села повідомив, що у громади забирають землю, а люди можуть втратити роботу на щойно збудованій збагачувальній фабриці, яку у Мужієві збудував американський інвестор – компанія «Авеллана Ґолд» (Avellana Gold).

«Зараз нашу долю вирішують судді Оксана Ремецькі та Олег Васьковський, які кажуть, що усі їхні дії узгоджені на найвищому рівні», - пише сільський голова Мужієва Василь Фіцай. У листі президенту Володимиру Зеленському він зазначив, що «півроку тому з’явилися люди, які намагаються за допомогою суддів забрати землю та заблокувати роботу підприємства», яке платить за оренду землі, проклало дорогу і допомагає дитсадку та школі.

У травні цього року депутати сільради села Мужієво вже зверталися до Кабінету Міністрів, у якій інформували, що у сільської громади через суди хочуть забрати землю. Вони зазначили, що компанія «Гофер Майнінг» (Gofer Mining PLC), що атакує село і підприємство, створена людьми, які заборгували селу за оренду тієї ж землі, позбавили людей роботи та довели до банкрутства підприємство «Закарпатполіметали», яке тут колись працювало.

Раніше сільський голова Мужієва саме з ними пов’язував спробу фізичного захоплення фабрики «Авеллана Ґолд» 1 червня 2019 року. Невідомі люди, зокрема, особисто погрожували Василю Фіцаю фізичною розправою, про що написав заяву про злочин.

Американський інвестор і генеральний директор «Авеллана Ґолд» Браян Севедж нещодавно у своєму відеозверненні назвав рейдерів з «Gofer Mining PLC» та близьких до них структур «досвідченою групою злочинців, що мають на меті нашкодити Avellana Gold і користуються підтримкою корумпованих суддів та чиновників».

Сільський голова Мужієва просить Президента про зустріч, щоб напряму розповісти про суддівське свавілля. Адже аргументи сільської громади і реального інвестора-роботодавця люди у мантіях просто ігнорують.