Генерал-полковник про небезпечні «ігри» зі зброєю: Треба міняти свідомість наших людей
23.10.2019 13:22

Щоб уникати вибухів і поранень серед населення на мирній території, треба проводити правильну інформаційну політику. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів український військовий діяч, генерал-полковник Анатолій Лопата.

Коментуючи нічний інцидент з вибухом гранати в центрі Києва, наш співрозмовник зазначає наступне: «На жаль, деякі громадяни України незаконно зберігають зброю, і цим питанням насамперед повинна займатися поліція. До того ж треба шукати витоки цієї зброї, а вони на сьогоднішній день величезні. По-перше, ми маємо 450 км неконтрольованого кордону з РФ, по-друге й досі триває війна на сході, по-третє, в зоні воєнних дій проходить службу величезна кількість людей. До того ж відбуваються вибухи на складах, зброя розкидається, і мирні громадяни її збирають… Звичайно, це все сприяє тому, що десь «спливають» ці боєприпаси і зброя».

Для того, щоб уникати трагедій, подібних тій, що сталася уночі, генерал-полковник насамперед радить проводити правильну інформаційну політику.

«І діти, і дорослі люди повинні мати можливість своєчасно попереджати офіційні органи влади про те, що вони десь щось бачили. Треба міняти свідомість наших людей. Не вкрасти і зберегти, а бути обачними і не допустити використання небезпечної зброї. Це наша з вами загальна робота. А далі треба жорстко карати всіх тих, хто застосовує цю зброю. Частіше перевіряти людей на всіх можливих контрольних пунктах, в метро, в магазинах тощо. Але цим треба займатися системно», - додає експерт.