Політолог: «Владу в Україні перестали сприймати серйозно. Система знищується»
07.11.2019 11:43

Політичну систему лихоманить у всьому світі: все навколо змінюється, і Україна - не виняток. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповіла директор Інституту практичної політики Богдана Бабич.

На думку нашої співрозмовниці, українські депутати стають жертвами пранкерських розіграшів через свою недосвідченість.

«Чому депутати ведуться на це? Елементарно: тому що серед них багато не фахових. Крім того, у нас депутати не звикли до таких розіграшів», - пояснює експерт.

Богдана Бабич нагадує, що подібні розіграші українських політиків відбувалися і раніше.

«Згадайте хоча б телефону розмову пранкера з Порошенком. Це все було неодноразово, і я думаю, що це буде продовжуватися і далі. Це не лише українська ситуація, щось подібне відбувається з політикою в усьому світі. Саму політичну систему, не тільки українську, але й світову, - ви можете побачити, що це відбувається не тільки у нас, але й в Америці та Європі, - лихоманить. Вона буде змінюватися. І власне та політика, до якої всі звикли - серйозна, дипломатична, виважена - вже перестає існувати. Питання у тому, чи зможе наше суспільство прийняти альтернативу», - додає аналітик.

За словами експерта, зараз в Україні відбувається десакралізація влади.

«Формат камеді-клаба, який власне запропонував Зеленський в своєї кар'єрі, він переніс і на політику. Тобто владу перестали сприймати серйозно, владу перестали боятися, і такий варіант розіграшів став власне нормою. Тобто камеді-клаб перейшов в політику», - каже Бабич.

«Те що відбувається, в чергове демонструє, наскільки наші політики недалекі. Професійний рівень політиків впав, люди не мають навіть елементарної юридичної, економічної освіти, погано знаються на Конституції, на законах. Система знищується, інститути не працюють. Ми живемо в часі змін, і нам треба бути готовими до будь-яких гумористичних форм», - додає політолог.