Зміна ідеології партії «СН» буде початком її похорону
11.11.2019 11:47

В Україні не було ще партії з ідеологією лібертаріанства. Це лише віртуальній і несерйозний проект Зеленського. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів політолог, голова Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

На думку нашого співрозмовника, важко оцінювати те, що не існує, бо насправді, якщо говорити про лібертаріанство, то в статуті програми партії “Слуга народу” такого не написано.

«Були якісь заяви, але вони були з самого почату, і всі потім про це забули. Після цього всі дії партії “Слуга народу”, перш за все Руслана Стефанчука, показали, що ніякого відношення до лібертаріанства дії партії не мають», додає політолог.

«Насправді партії такої не було. Це віртуальний проект, якій під прапором Володимира Зеленського зміг потрапити до ВР, але так як на носі, як говорять, місцеві вибори, то зараз прийнята технологічна спроба показати, що є партія, і вона буде готуватися до місцевих виборів. Тобто з точки зору технологічності ніби все правильно було задумано, але виконано зовсім невдало, тим більш заяви про те, що вони будуть поєднувати ліберальну і соціалістичну ідеологію, виглядають, м'яко кажучи, несерйозно», - зазначає голова Агентства моделювання ситуацій.

Наш співрозмовник вважає, що саме відсутність президента, голови уряду і інших високопосадовців окрім голови ВР, який був на той момент номінальним керівником партії і мав формально складати всі повноваження, і те становище, яке було на самому з'їзді, показує, що не так все добре в тій партії.

«І зараз навіть деякі з цього приводу опоненти партії говорять, що, по великому рахунку, це буде такий початок похорону політичній сили “Слуга народу”. Але з часом ми побачимо, як це все буде розвиватися. Поки що, ніяких дій, сигналів, меседжів, які б демонстрували готовність розбудовувати реальну партію, базуючись навіть не на ідеології, а на якихось таких принципах, які були б зрозумілі людям, не видно», -резюмував Віталій Бала.