Демократія чи формальна підстава: що відбулося в Раді при голосуванні за ринок землі
15.11.2019 13:15

Нардепи отримали чіткий сигнал про посилення дисципліни та контролю. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів політичний експерт, директор Школи відповідальної політики Андрій Юсов.

Коментуючи прийняття нардепами закону про ринок землі, наш співрозмовник зазначає наступне: «Ні, це не демократія. Наскільки ми знаємо, за земельний закон проголосувало близько 240 депутатів, а у фракцію входять 252, тобто далеко не 2 депутати, а набагато більше не голосували за земельний закон, відповідно, така аргументація є лише формальною підставою».

«Що стосується депутатки Скороход, яка виступила з приводу переслідування її чоловіка, там точно не йде мова про неголосування за земельний закон, тобто не за це її виключають, а за публічний скандал, за системну незгоду з публічною позицією партії», - підкреслює експерт.

На думку аналітика, звичайно це сигнал для інших депутатів про те, що дисципліну будуть посилювати.

«Хоча без імперативного мандату, яким погрожують, але якого ще немає, виключення депутатів насправді є подарунком депутатам. Тепер вони є вільні і незалежні, нікому нічого не винні і належать самі собі в парламенті, а не керівництву партії», - резюмував Андрій Юсов.